Archief

loginOlifanten
Olifanten en orang-oetangs in het wild PDF Print E-mail
Geschreven door Helmi en Jeroen   
zaterdag, 04 juli 2009 01:03

Als je het boek 'Naar het hart van Borneo' leest krijg je de indruk dat Borneo nog één en al ongerepte natuur is. Als je daar dan aankomt blijkt, dat op het hele eiland de jungle bijna helemaal is verdwenen en is vervangen door oliepalmplantages. Er zijn nog maar een paar kleine stukjes jungle over. Dat zijn nu beschermde natuurgebieden. Eén van die gebieden ligt in het stroomgebied van de Kinabatangan rivier, de langste rivier van Sabah (Maleisië). Hier leven nog Orang-oetangs, Neusapen, Neushoornvogels en Borneose Pygmee Olifanten in het wild.

Door legale en illegale houtkap is veel oerbos vervangen door oliepalmplantages. De versnippering van de overgebleven natuur maakt het moeilijk voor planten en dieren om te overleven. Het Wereld Natuurfonds richt zich op het herstellen van de natuur aan de benedenloop van de Kinabatangan rivier. Het is de bedoeling dat door bosherstel weer een natuurlijke verbinding ontstaat tussen de bestaande stukken bos. Dat geeft het wild weer ruimte om zonder conflicten met mensen vrij rond te trekken. Ook wil het Wereld Natuurfonds de veiligheid van dieren beschermen door stroperij tegen te gaan. Zo kunnen onze en jullie kinderen straks ook nog genieten van olifanten, orang-oetangs, neusapen en hoornvogels in het wild. Want dat is echt een schitterende ervaring. Lees over onze ervaring in het kleine beetje jungle op Sabah dat nog over is in Aapjes kijken en bloed doneren.

Wil je meer weten over wat het Wereld Natuurfonds onderneemt om de Olifanten aan de oever van de Kinabatangan rivier te behouden, kijk dan op de website van het Wereld Natuurfonds.

Wil je dit specifieke project van het Wereld Natuurfonds steunen maak dan een bedrag over op rekeningnummer 74.85.91.311 t.n.v. J.C. Mann en/of W.A.M. van der Zanden o.v.v. 'Olifanten en neusapen'.

LAST_UPDATED2
 


 

Zoeken

Poll

Zullen we een boek schrijven over onze reis?
 

Random foto

No images

Rss Feed

feed-image Berichten Feed