Archief

loginKinderziekenhuizen
Dr Beat PDF Print E-mail
Geschreven door Helmi en Jeroen   
vrijdag, 03 juli 2009 23:37

Eén van de meest indrukwekkend van ervaringen tijdens onze reis was toch wel het Cello concert van Dr. Beat Richner dat we hebben bijgewoond in Seam Reap. Cambodja is een land met een verschrikkelijke geschiedenis. Ten tijde van de Rode Khmer zijn er miljoenen mensen gedood. De oorlog heeft een verwoestende werking gehad op het land en de beschaving. We hebben nergens zoveel bedelaars, ook hele jonge kinderen, gezien als in Phnom Penh. Dr Richner was al voor de oorlog actief in het land en is na de oorlog teruggekomen.

Sinds 1992 heeft hij 6 kinderziekenhuizen in Cambodia geopend. Hij geeft wekelijks een cello concert om geld in te zamelen. Dat geld is hard nodig, want de behandeling is gratis, de meeste mensen zijn gewoon te arm om dat te kunnen betalen en slecht 5% van de kosten wordt gefinancierd door de Cambodiaanse overheid. De ziekenhuizen worden nu jaarlijks door 600.000 kinderen bezocht. 2800 kinderen per jaar zouden er overlijden als de ziekenhuizen er niet waren. Niet alleen dengue en aids zijn belangrijke doodsoorzaken voor kinderen, de mensen koken hier op de grond (houtvuur), kinderen vallen in het vuur en vroeger (we hebben het dan niet over de middeleeuwen, maar 15 jaar terug!) overleden die kinderen door de brandwonden en daarop volgende infecties. Nu herstelt 95%! Kijk op de website www.beatocello.com en aarzel niet om geld te geven, want het komt echt goed terecht.

Lees onze indrukken van Angor Wat en Dr Beat hier.

Wil je Dr Beat en zijn kinderziekenhuizen steunen maak dan geld over op rekeningnummer 74.85.91.311 t.n.v. J.C. Mann en/of W.A.M. van der Zanden o.v.v. Kinderziekenhuizen Cambodja.

LAST_UPDATED2
 


 

Zoeken

Poll

Zullen we een boek schrijven over onze reis?
 

Random foto

No images

Rss Feed

feed-image Berichten Feed