Archief

loginHartedroom
Kinderen met een hartspierziekte PDF Print E-mail
Geschreven door Helmi en Jeroen   
zondag, 05 juli 2009 01:13

Een kleine 1.000 kinderen in Nederland lijdt aan cardiomyopathie. Een ernstige, vaak aangeboren, hartspierziekte. Bijna de helft van deze kinderen sterft binnen vijf jaar na constatering van de ziekte. Of kan alleen verder leven na een harttransplantatie. Er is helaas nog erg weinig bekend over cardiomyopathie bij kinderen.

Arno de Jong, een oud-collega van Jeroen, heeft een dochter Femke, die lijdt aan de ziekte cadiomyopathie. Arno heeft samen met Anne Nouwt, vader van Doris die op 4 jarige leeftijd is overleden aan de hartspierziekte, de Stichting Hartedroom opgezet. Stichting Hartedroom financiert wetenschappelijk onderzoek naar kindercardiomyopathie. Onder meer om de behandeling en levenskwaliteit van deze zeer zieke kinderen te verbeteren. En om misschien ooit, in een mooie droom, cardiomyopathie te kunnen genezen.

Lees meer op de website van Stichting Hartedroom.

Je kan helpen een hartedroom uit te laten komen door een bijdrage te storten op rekeningnummer 74.85.91.311 t.n.v. J.C. Mann en/of W.A.M. van der Zanden o.v.v. 'Hartedroom'.

LAST_UPDATED2
 


 

Zoeken

Poll

Zullen we een boek schrijven over onze reis?
 

Random foto

No images

Rss Feed

feed-image Berichten Feed