Fout
  • XML Parsing Error at 1:863. Error 9: Invalid character

Archief

loginVia N-Vietnam naar Shanghai
Weer rennen!! PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen   
zaterdag, 10 januari 2009 00:14

Het werd niet alleen heel gezellig met Oudjaar, ongemerkt ook heel laat. Het nieuwe jaar begon weer vroeg, toen ons nichtje Jade rond een uur of 8 haar koppetje boven ons voeteneind uitstak: "Boekje lezen?" Ze logeerde bij ons op de kamer. We hadden begrepen dat ze erg van uitslapen hield, maar blijkbaar hield ze geen rekening met Oud&Nieuw. Gelukkig kent ze Gijsje en Grote Beer, Kleine Beer al uit haar hoofd en vindt ze die boekjes desondanks nog steeds leuk, dus daar kan je haar wel bijna een uurtje zoet mee houden. Daarna wil ze toch al snel luier verschonen en buiten spelen, dus moesten we echt het bed uit.

De dagen in Naked Retreats werden verder uitermate relaxt gevuld met boekjes (voor-)lezen, hele mooie wandelingen, vuurtje opstoken en lekker eten. Na een avondje pannenkoeken bakken werd het toch wel tijd om de ayi (krijg je gratis bij het huisje) zich te laten uitleven op een Chinese maaltijd. Heerlijk!

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
Rennen!!!!! PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen   
woensdag, 07 januari 2009 02:15

Na 2 weken, heel erg gezellig, in het huis van Liesbeth en Jeroen op de compound te hebben doorgebracht, boekjes voorlezend en zingend met Jade en knuffelend met Nova, ging het toch weer een beetje kriebelen. De rugzak was, behoudens een kleine reparatie, al 2 weken niet aangeraakt. Dus besloten we de trein te pakken naar Hangzhou. Een groot mystiek meer aan de rand van de stad, omgeven door bergen en tempels, maakt dit één van de top toeristische bestemmingen in China. Dat konden we wel merken aan de hordes Chinezen, die na een supersnelle treinrit van iets meer dan een ur, samen met ons uit de trein stapten.

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
Sjeng en Sjang PDF Print E-mail
Geschreven door Helmi en Jeroen   
zaterdag, 27 december 2008 03:29

Van mijn ouders hebben we inmiddels afscheid genomen, die zitten weer bij de rest van de (klein)kinderen in Nederland. Wat is dat toch leuk, zo met je ouders op stap. We hopen dat we dat nog vaak kunnen doen.

De familiereunie is alleen nog niet voorbij: we hebben gezellig kerst gevierd bij broer Jeroen, Liesbeth, Jade en Nova met de traditionele kerst gourmet en gaan met oudjaar met z’n allen een paar daagjes naar de Chinese Ardennen. Daar hebben we een leuk huisje gehuurd...even ontsnappen aan de drukke stad www.nakedretreats.cn/content/huahua-bungalow. Net iets anders dan Drenthe, maar wel hetzelfde concept: iedereen is welkom! En voor onze nudistisch lezers, nee we gaan niet 'naked'!

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
Familie reunie PDF Print E-mail
Geschreven door Piet van der Zanden   
zondag, 21 december 2008 20:07

Mogen wij ons even voorstellen: Piet en Annie van der Zanden. Jawel, de ouders van Helmi. Toen wij op 1 juli afscheid namen van Helmi en Jeroen, dachten we dat 10 maanden wel twee jaar zou lijken, en dat de wereld eindeloos groot is. Maar door hun weblog bleek dat allemaal wat minder erg. Zij genieten van hun reis en wij van hun verhalen en foto’s. Net als de meeste fans hebben we geen rechtstreeks commentaar via de site gegeven op hun belevenissen. We belden en mailden regelmatig. Ik (Piet) kort en zakelijk en Annie leuker en uitgebreider. Bij deze verbeter ik mijn leven nu het nog niet te laat is, en schrijf dus dit stukje. Daarbij roep ik iedereen op om wel commentaar te geven, want dat vinden Jeroen en Helmi echt leuk.

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
Nachtelijke avonturen (2e poging) PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen   
zondag, 21 december 2008 19:43

Eindelijk kan onze buidel af! Na 6 maanden met onze buidel met daarin ons paspoort te hebben rondgelopen, begonnen we ons al bijna een kangaroo te voelen. Nu logeren we bij Jeroen in Liesbeth in de compound. Daar staat een muur omheen en bij de poort staat een slagboom met een bewaker, die iedere keer als je binnenkomt salueert. Dus daar is het veilig, denk je. Tot je heerlijk op je zolderkamer ligt te slapen en er in het donker een schim op je af komt. Dat hebben we zelfs in de nachttrein of ons slechtste hotel nog niet meegemaakt. Even schrikken dus. Dan blijkt het je schoonmoeder te zijn, die 's nachts om een uur of 4, de oordruppels, die ze de avond daarvoor abusievelijk voor neusdruppels had aangezien, komt verwisselen. Je weet immers maar nooit...

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 


 

Zoeken

Poll

Zullen we een boek schrijven over onze reis?
 

Random foto

No images

Rss Feed

feed-image Berichten Feed