Fout
  • XML Parsing Error at 1:863. Error 9: Invalid character

Archief

login40 minuten in Het Kremlin PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen   
vrijdag, 11 juli 2008 20:48

Mr Menn + 1, daar stond de taxichauffeur ons weer netjes op te wachten bij de uitgang van het station in Moskouna een comfortabele nacht in de trein. Het ontbijt stond al klaar toen we rond 22.45 instaptenin de trein die om 23.15 uur zou vertrekken. De taxichaffeur in St. Petersburg had zichverslapen, maar we hadden ruim gepland, dus geen probleem. We deelden de coupe met 2 dames, die zonderte groeten direct in bed gingen, de een met haar laptop. De volgende ochtend kon er nog net een 'goodbye' af (maar dan in het Russchisch natuurlijk) voordat ze direct uit haar bed de trein uitstapte. Deze keer konden we wel meteen bij aankomst onze hotelkamer in, dus na een frisse douche en uitgebreid ontbijt konden we er weer tegenaan!

Met de metro naar het centrum van Moskou, altijd weer even zoeken met die vreemde tekens, maar we kwamen goed uit bij de Cathedral of Christ the Saviour. Schitterend (veel goud), te veel moois om in je op te nemen, vooral heel veel mooie ikonen mam en rust! Een heel contrast met het centrum van Moskou, daar heb je niet het idee dat je in Rusland bent, je zou net zo goed in New York of Londen kunnen zijn. Alle bekende merken zijn aanwezig, in de vorm van winkels en in de vorm van al wat beweegt op straat, en dat is heeeeel veel!

Het Rode (heeft niets met bloed of communisme te maken, is een verbastering van het oude Russchische woord voor mooi) Plein en Het Kremlin maken het centrum natuurlijk uniek! De St. Basils Cathedral op het Rode Plein heeft ook weer zoveel moois te bieden (nog meer schilderingen enikonen), dat het eigenlijk te veel is om in je op te nemen (voor mij althans). Dus maar weer naar het hippe (en drukke) centrum voor een hapje en sapje. Bijna 1.000 Roebel te weinig betaald, maar de prijzen voor de vis waren per 100 gram en niet per gerecht.

De volgende avond om 23.35 zou alweer onze trein naar Irkutsk vertrekken, tijd voor een relaxte ochtend (site bijwerken in business lounge van tegenoverliggend hotel, alle hotels en cafe's in Moskou hebben WiFi, je moet dus eigenlijk je laptop bij je hebben) en 's middags ons laatste bezoek aan het centrum van Moskou. Na de lunch (in www.capuchino-express.ru, erg relaxt lounch/haptentje net buiten het drukke centrum, alleen jammer dat ze naast je zitten te roken) hadden we nog net 40 minuten voordat het Kremlin dicht ging. Dus nog snel kaartjes gekocht, rugzak afgegeven (anders kom je er niet in) en op z'n Japansdoor het Kremlin. Hier moet je toch echt geweest zijn als je in Moskou bent! Ik begon mij trouwens toch al een aardige Japanner te voelen (3 wereldsteden in 7 dagen, hoewel we het aantal foto's redelijk weten te beperken). Kortom, tijd voor het laatste diner op terras in Moskou (zonder Engelse kaart, maar met Karaoke), en op naar de trein voor 4 nachten en dagen ....... het eerste deel van de Trans-Siberie Express!

 

Commentaar
Toevoegen
Schrijf commentaar
Naam:
Email:
 
Onderwerp:
 
 
Voer de anti-spam code in die in het plaatje staat.

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

LAST_UPDATED2
 
 

Zoeken

Poll

Zullen we een boek schrijven over onze reis?
 

Random foto

No images