Fout
  • XML Parsing Error at 1:863. Error 9: Invalid character

Archief

loginNeem iets te eten mee in de trein naar St. Petersburg! PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen   
zondag, 06 juli 2008 03:21

Op Berlijn Hbf worden we om 15.30 hartelijk ontvangen door onze wagon-manager, met pet en snor. We hebben een eigen coupe, dus dat is lekker relaxt voor 2 dagen treinen. Na een paar uurtjes touren begin je dan wel dorst en trek te krijgen, dus maar eens aan onze wagon-manager gevraagd of we iets te eten of te drinken konden kopen. Nou de keuze was beperkt, hij serveerde thee en koffie gratis (en in hele mooie thee-glazen!), maar er was geen restauratie wagon, die zou morgen pas worden aangekoppeld! Gelukkig hadden we nog sultana's, daar kwamen we de nacht wel mee door.

Natuurlijk werden we midden in de nacht (ik denk rond 3.30 uur) verrast door de Poolse Grenz Polizei voor paspoort controle en jawel, 5 minuten later, toen we net weer lagen te slapen, door de Wit-Russische (Belarus) Visa Inspecteurs. Konden we meteen alles in onze coupe in orde brengen om de rest van de nacht wel goed te kunnen slapen (er zat een of ander rekje in mijn rug en dat heb ik meteen maar vastgeplakt). De volgende ochtend dus maar op zoek naar restauratie wgon, en ja die was er! Veel te duur en te klein (formaat sneetje stokbrood) broodje zalm (bestelde broodje worst) gegeten voor ontbijt. Dus daar gingen we de rest van de dag, ondanks de lage inspanningen (afwisselend naar buiten kijken (voornamelijk groene landschappen), lezen en slapen) ook niet mee doorkomen. Een aardig Duitse dame had in de gaten dat we toe waren aan een hapje en donerde spontaan 2 appels en 2 zakjes worstjes! Erg aardig.

Rond een uur of 14.00 stonden we ergens midden in Belarus op een station, werden de locs afgekoppeld en onze wagon samen met 3 andere eenzaam op een zijspoor gerangeerd. Tijd om de omgeving te verkennen, want van onze coupe manager, die 2 woorden over de grens sprak, hadden we begrepen dat de trein hier toch wel even (we dachten minimaal een uur) zou blijven staan. Je kon lopen over de sporen (moet je in NL maar niet doen) en aangezien er toch geen loc meer aan onze wagon zat, konden we echt op zoek naar eten en drinken. Geen probleem in het station waren voldoende winkeltjes en ook het geld wisselen ging soepel.

Na een uur of 2 stil te hebben gestaan werd inderdaad de loc en een aantal andere wagons aangekoppeld en vertrokken we weer richting St. Petersburg. Verder genieten van het mooie landschap, lekker slapen en de volgende dag vroeg weer op! Daarover later meer, want onze internet tijd is op en vanavond 23.15 vertrekt de trein naar Moskou alweer.

 

Commentaar
Toevoegen
Schrijf commentaar
Naam:
Email:
 
Onderwerp:
 
 
Voer de anti-spam code in die in het plaatje staat.

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

LAST_UPDATED2
 
 

Zoeken

Poll

Zullen we een boek schrijven over onze reis?
 

Random foto

No images