Fout
  • XML Parsing Error at 1:863. Error 9: Invalid character

Archief

loginNieuw-Zeeland
In de wolken PDF Print E-mail
Geschreven door Helmi   
zaterdag, 11 april 2009 16:49

Ja, dat zijn we - nadat we bijna tien maanden op elkaars lip hebben gezeten - nog steeds! En over twee dagen als we in het vliegtuig naar Nederland zitten ook. Maar daar willen we nog even niet aan denken. Wij blijven nog liever even in de wolken....Dat dat daarboven ook heel letterlijk opgevat kan worden kwamen we een week geleden achter.

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
Flax PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen   
woensdag, 08 april 2009 12:52

Even iets rechtzetten uit een eerder stukje. Onze flax is gepland hoor! En hij heeft zelfs een vriendje.

We kregen onderstaand mailtje van Gordon http://earthlore.co.nz/about met bijbehorende foto.

"Hello Helmi and Jeroen,
I'm sorry to have taken so long to send this email. Our computer died and we had trouble getting files onto our new machine. Anyway, here is the photo of your flax. We planted it at the top of the gully, below the kiln. As you can see from the photo, when we cut the grass away, we discovered a button fern growing so we've planted your flax close by so the two can grow together. I have just done a burn of charcoal and will put some around as a mulch. Thank you for supporting us. We will take good care of your bush and if you are ever back in New Zealand, feel free to call in and see how it's growing.
Kind regards,
Gordon and Janine - Earthlore."
Bekijk onze flax hier www.jeroenenhelmi.nl/index.php/fotos?page=inline&id=277. En als je in de buurt bent, ga even langs en geef 'm een beetje water of praat tegen hem. Zal 'm goed doen!
LAST_UPDATED2
 
Dol fijn, hoog en droog! (vervolg) PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen   
zaterdag, 04 april 2009 21:01

Na een lange strandwandeling, waar maak je het nog mee dat je meer dan 3 uur over het strand kan lopen en helemaal niemand tegen komt, werd het tijd voor lunch. Deze keer moesten we zelf ons vuurtje stoken voor een kopje soep en een kopje thee, maar die smaakten dan ook des te lekkerder! Nog een paar uur wandelen en we kwamen aan bij The Whare, een knus en gezellig hutje naast een boerderij, waar we de nacht zouden doorbrengen. Maar eerst lag er ook hier een ijsje voor ons in de vriezer te wachten. Na ons zelf gekookte maaltje gingen we weer lekker slapen, Helmi wat minder want die hoorde 's nachts de muizen en ratten naast haar hoofd lopen, maar ik heb niets gehoord en heerlijk geslapen, dus het zal allemaal wel meegevallen zijn ......

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
Dol fijn, hoog en droog! PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen   
dinsdag, 31 maart 2009 19:34

Als je om 9 uur 's ochtends op het achterdek van een boot staat te kijken naar een groep toeristen in vol duikornaat, compleet met muts, bril en snorkel en de instructeur vertelt dat ze bij het signaal van de toeter in het water moeten springen en vervolgens zoveel mogelijk gekke geluiden moeten maken, een liedje moeten zingen en een dolfijn moeten nadoen vraag je je toch af wie hier voor de gek wordt gehouden. Als je dan om je heen kijkt en er zwemmen honderden dolfijnen om de boot, waarvan sommigen uit het water springen en een salto of flikflak achterover maken, weet je dat je in ieder geval op de juiste plek bent. Als na het signaal de groep toeristen in het water springt en de dolfijnen onder, langs en om ze heen zwemmen, wil je zelf ook zo snel mogelijk dat water in. Maar goed, wijzaten inde tweede groep en moesten dus nog even wachten. Intussen kon de fotocamera zijn werk doen, overal dolfijnen!

Als je dan zelf aan de beurt bent om het water in te gaan, kan je het toch niet laten om geluiden te gaan maken. Of dat nou effect had weet in niet, maar ik weet wel dat ik onder, langs en om mij heen dolfijnen zag zwemmen. Sommige zo dichtbij dat je ze wel kon aanraken als je zouwillen.Een enkele keek je aan, of zwom een rondje om je heen. Wat een leuke beesten zijn dat toch! En hoe jammer dat we maar een half uur in het water mochten blijven. Voldaan bracht de boot ons weer naar de haven van Kaikoura.

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
Naar de top van Mt Cook (deel 2) PDF Print E-mail
Geschreven door Helmi   
vrijdag, 27 maart 2009 12:51

Met een nieuw internet inbeltegoed doen we een tweede poging om onze reis naar de top van Mt Cook te beschrijven, en misschienal dieandere ervaringen die we inmiddels rijker zijn. Wat is hier veel te doen zeg! We hebben nog wat travelers checques over, dus wezouden onze reis nog watkunnen verlengen. Het is nu ook schitterend weer, dus dat zou helemaal niet vervelend zijn. Geintje...14 april eindigt deze grap van bijna 10 maanden voor ons en 15 april staan wij weer met beide benen aan de grond van Schiphol.

Maar waar waren we gebleven? Fox Glacier! Nadat wij onze intrek hadden genomen in een prima backpackers hostel in het dorp dat speciaal voor de toeristenhordes is gebouwd werd het tijd om ons te orienteren op de activiteiten die mogelijk waren. En dan wordt het moeilijk kiezen....willen we een klein stukjegletsjer van dichtbij zien of willen we de hele gletsjer van veraf zien? Maar waarom kiezen als je ook allebei kunt doen. Dus boekten we voor de volgende dag een dagwandeling op de gletsjer en stapten we meteen in een helicopter voor eenvlucht over Fox Glacier en Mt. Cook. Er was geen wolkje aan de lucht, dus grepen we de kans wanneerdie zich voordeed.

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 


 

Zoeken

Poll

Zullen we een boek schrijven over onze reis?
 

Random foto

No images

Rss Feed

feed-image Berichten Feed