Fout
  • XML Parsing Error at 1:863. Error 9: Invalid character

Archief

loginIn the Jungle, the mighty jungle.... PDF Print E-mail
Geschreven door Jane   
zondag, 02 november 2008 18:12

...Jane and Tarzan slept tonight, aauuuuwwwwhhhhhhoooehoeeoamboboaboboeeee. Zie je het al voor je: Jane op de rug van een olifant en Tarzan slingerend aan een liaan? Zo ging het niet helemaal, maar een beetje Tarzan en Jane voelden wij ons wel....

Met twee gidsen, eentje met een groot kapmes om de in de weg hangende begroeing weg te kappen en eentje die met ons een woordje engels kon spreken begaven Jane en Tarzan zich in de Jungle van Ratanikiri.Tarzan en Janeop bergschoenenende gidsenop teenslippers! Terwijlmet name Janeregelmatig bleef hangen achter doornstruiken, amper over de dikke omgevallen bomen heen kon klauteren, af en toe een slippertje maaktje en het ook niet droog hield als er rivieren overgestoken moesten worden, liepende gidsensoepeltjes met rugzakken die nog groter waren dan zij zelfom alle hindernissen heen. Na een kwartier ploeteren liep bijTarzan en Janehet water met straaltjes langshet lichaam. Na een valpartij in een rivier liep het water ook met bakken in de schoenen van Jane. MaarTarzan en Janebleven vrolijk zingen: aauuuuwwwwhhhhhhoooehoeeoamboboaboboeee, want het is hartstikke mooi in de Jungle.

Jane had al veel enge Jungle films gezien en wist dat zij hier niet alleen waren, maar in goed gezelschap van veel mooie maar ookgriezelige beesten. Een beetje ervaring had zij al, inde junglehut waar ze al een paar nachtjes verbleven hadJane al eigenhandig een schorpioen gevangen en had ze een aanval van grote bijtende zwarte mieren overleefd. Maar toch schrok ze toeneen spin ter grote van een kinderhand op het hoofd van de gids voor haar neerdaalde. Gelukkig, het bleek geen giftige te zijn, die zaten hier alleen op de grond (Jane en Tarzan waren blij met hun hoge schoenen).

Na een paar uurtjes kwam het gezelschap bij een riviertje en was het tijd om een lekkere lunch te koken. Terwijl Jane en Tarzan in hun hangmatjes aan het bijkomen waren, zorgden de gidsen voor een topmaaltijd. Rijst met gebakken groenten en tonijn.

Die hangmatten lagen wel lekker, maar het werd tijd om weer verder te lopen. Na weer een aantal uur lopen mocht er echt gerelaxed worden.Het gezelschapwas bijhet 'kamp' voor de nacht aanbeland. Nadat de hangmatten werden bevestig aan een stellage vanbamboestokken konden Tarzan en Jane afkoelen in de rivier. Terwijl zij lagen te genieten van kleine visjes die lekker aan hun teentjes sabbelden zagen zij de gidsen hun hengels en netten uitwerpen. Mooi, het avondeten werd al voorbereid. Ook zagen zij een groepje inheemse jagersvoorbijkomen met alleen een klein lapje stof rond het kruis, rieten manden op hun rug en pijl en boog in de hand.

Deze jagers waren niet de enige die aangeschoten wild hadden gevangen, ookTarzan en Janehadden onderweg een slachtoffer gemaakt. In de Jungle waren valstrikken uitgezet voor archeloze zielige dieren. ToenTarzan en Janelangs kwamen was er helaas een hele mooie blauwe vogel ingetrapt.Hun gidsen waren blij, zij hadden vogel bij het diner. EnTarzan en Janewaren blij dat zij van te voren hadden aangegeven datze vegetarisch zijn (maar een versgevangen visje eten ze wel). Het diner bestond dus uit rijst, groenten, vis voor Tarzan en Jane en vogel voor de gidsen. Na het diner werden er nog een paar afzakkertjes gedronken (een soort Beerenburg) zodat Tarzan en Jane lekker zouden slapen in hun hangmatjes. De Beerenburg had nog als tweede voordeel dat de beten van de vervelende zwarte mieren iets minder pijnlijk waren. Tarzan en Jane waren een beetje moe en kropen vroeg in hun USA Army hangmatten met ingebouwde klamboe. Zij sliepen best lekker en waren achteraf blij dat het die nacht droog gebleven was.

De volgende ochtend vroeg bleek al snel dat de rivier waarin zij zich badenvol leven zat: tijdens de nacht is ertwee kilo vis en zijn er twee slangen gevangen! Tarzan en Jane keken met open mond toe hoe de slangenvan hun van velletje en ingewanden ontdaan werden. Een paar visjes werden gebakken voor het ontbijt (gecombineerd met noodlesoep) en de rest werd in een bamboestok lekker gaar gestoofd.

Tarzan en Jane trokken hun natte kleding en schoenen weer aan (het droogt natuurlijk niet in de Jungle) en gingen weer op pad. Al na een kwartier vielen de eerste druppels van een tropisch buitje dat de hele dag zou duren. Maar goed, natter dan nat kun je toch niet worden, dus voor Tarzan en Jane was het niet zo'n probleem. Maar de gidsen zagen het niet zo zitten. Vandaag moesten ze minimimaal vijf uur lopen om bijhet bergvolk aan te komen waar de tweede nacht zou worden doorgebracht. Met droog weer is dat al zwaar, maar met nat weer in een sterk heuvelachtig gebiedzou het meer glijden dan lopen worden. Besloten werd omvan de planning af te wijken en naar een het dorp te lopen waar een van de gidsen woontoverwat minder heuvelachtig gebied. Na vier uur lopen zonder lunchpauze (door de regen kon er niet gekookt worden) arriveerde het gezelschapbij het huis van de gids.

Wordt vervolgd...

 

Commentaar
Toevoegen
Schrijf commentaar
Naam:
Email:
 
Onderwerp:
 
 
Voer de anti-spam code in die in het plaatje staat.

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

LAST_UPDATED2
 
 

Zoeken

Poll

Zullen we een boek schrijven over onze reis?
 

Random foto

No images