Fout
  • XML Parsing Error at 1:863. Error 9: Invalid character

Archief

loginLangs de Mekong
Met de vrachtwagen Laos uit PDF Print E-mail
Geschreven door Helmi en Jeroen   
vrijdag, 28 november 2008 19:25

Daar stonden we dan. 7 uur 's ochtends aan de oever van de Nam Ou.Over deze rivier waren we 2 dagen eerder aangekomen in het meest noordelijke plaatsje in Laos dat wij zouden bezoeken: Muang Khua.Eigenlijk waren we helemaal niet van plan geweest zo noordelijk te gaan, want volgens onze Lonely Planet was de noordelijke grensovergang naar Vietnam nog niet open, maar meerdere reizigers vertelden ons dat de grensovergang recent wasgeopend voor toeristen. En via deze grensovergang is het een stuk makkelijker om naar Sapa in het Noorden van Vietnam te reizen.

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
Bommen en mysterieuze vazen PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen   
zaterdag, 22 november 2008 02:17

Anderhalf uur 'busje komt zo' en een acht uur durende busrit met schitterende uitzichten bracht ons van het backpackers paradise Vang Viengnaar Ponsavanh. Gelukkig dat er voldoende plastic tasjes in de bus beschikbaarwaren, want de helft van de bus ging over z'n nek. Dan geniet je toch iets minder van het uitzicht. Maar goed, er zijn hier ergere dingen gebeurd. Nooit geweten dat Laos het meest gebombardeerde land ter wereld was. Het is zo'n vredig landje, met zulkezachtaardige mensen. Mijn geschiedenis boekje was waarschijnlijk voor 1970 geschreven, want tot de begin jaren zeventig is deze oorlog geheim gehouden voor de buitenwereld.

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
Hot hot baby deel 2 PDF Print E-mail
Geschreven door Helmi   
donderdag, 20 november 2008 02:28
Joepie, ik ben al weer voor de zesde keer tante geworden! Jeroen en Liesbeth hebben een gezonde dochter (en Jade een zusje) gekregen met de naam Nova. Wij kijken er erg naar uit om in december in Shanghaions nichtje te gaan bewonderen en verwennen. We zijn natuurlijkook benieuwdof Jeroen en Liesbeth al echt geintegreerd zijn in Chinaen de pampers vervangen hebben doorbroekjes met gat aan de achterkant.
LAST_UPDATED2
 
Hot hot baby PDF Print E-mail
Geschreven door Helmi   
maandag, 17 november 2008 01:36

Na een paar dagen in de hoofdstadVientiane waren wij weer toe aan sticky rice enmet de kippen op stokgaan. De pizza en ander westers eten dat ons hier werd aangeboden viel een beetje zwaar op de maag en de gezellige barretjes zijn heel leuk om een mooie zonsondergang met een bier Lao in de hand te bekijken maar ook goed voor plaatsvervangende schaamte als je ziet hoe sommige backpackers praktisch met bijna niets om het lijf door de straten zwieren.

Een nieuwe trekking zouleuk zijn...

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
Lekker met je handen eten PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen   
donderdag, 13 november 2008 23:36

Onze Engelstalige gids voor de 2-daagse trekking stond ons netjes om 8.30 uur op te wachten. Met zijn jungle hoed herkenden we hem niet meer van de vorige dag. De Lao maken echt werk van Ecotoerisme. Eerst een half uurtje met de tuktuk naar een dorpje aan de rand van de jungle. We kregen onderweg al een indruk van het mooie landschap waar we ons de komende twee dagen doorheen zouden lopen. Zeer gevarieerd: rotsformaties, riviertjes, bomen en struiken. In het dorpje aangekomen, Sabaidee! Sabaidee!, pikten we onze lokale gids op en kon, nadatde jongetjes uit het dorp vol trots hun kippen aan ons hadden getoond, de tocht beginnen.

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
«StartVorige12VolgendeEinde»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 

Zoeken

Poll

Zullen we een boek schrijven over onze reis?
 

Random foto

No images

Rss Feed

feed-image Berichten Feed