Fout
  • XML Parsing Error at 1:863. Error 9: Invalid character

Archief

loginPannenkoeken bakken voor een kindertehuis PDF Print E-mail
Geschreven door Helmi   
dinsdag, 17 februari 2009 16:28
Nadat de lichamelijke gevolgen van de massage een beetje weggetrokken waren werd het tijd voor de andere helft van de opdracht van Jeroen en Liesbeth: pannekoeken bakken in het kindertehuis. Deze opdracht is Jeroen op het lijf geschreven, in Shanghai hebben we al van zijn bakkunsten mogen genieten. Daarnaast heeft de moeder van Jeroen ook nog een leuke foto-opdracht voor ons in het kindertehuis gegeven: organiseer een kinderbruiloft.

 

Een beetje hulp konden we wel gebruiken. Dus met Fien en Yeni om de tafel om data te prikken en de voorbereidingen door te spreken: Vrijdag 13 februari pannenkoeken bakken en zaterdag 14 februari valentijns bruiloft. Wij zouden voor de ingredienten van de pannekoeken en de versieringen voor de kinderbruiloft zorgen en Yeni zou traditionele kleding voor ‘het bruidspaar’ regelen.

 

Hier in het huis vinden de kinderen het heel leuk om je te helpen. Elke keer als wij klaar zijn met eten staan de kinderen in de rij om te mogen helpen met afruimen en afwassen. En zo ook op vrijdag ‘pannekoekendag’. Jeroen kreeg meteen hulp van de oudere meiden bij het maken van het beslag en het bakken. Daar was kakka Jeroen wel blij mee, want je bent wel een poosje bezig om voor 24 kinderen en staf pannenkoeken te bakken.

 

Een paar uur later – na veel voorproeven - stonden twee enorme stapels pannenkoeken in de keuken klaar. Een hele prestatie als je weet dat de stroom was uitgevallen en de pannenkoeken met hulp van een noodlamp toch mooi lichtbruin zijn geworden. Bedoeling was dat de kinderen eerst hun avondeten zouden eten (rijst met groenten) en dat de pannenkoeken als toetje zouden dienen. Maar omdat de stroom nog steeds niet werkte, konden ze niet met z’n allen in de eetruimte zitten en mochten alle kinderen in de woonkamer hun pannenkoek opeten. Met alle kinderen met 1 of 2 bananenpannenkoeken met hagelslag en jam in  hand en mond was het eventjes stil in Hammu Pangia.

 

De volgende dag, met valentijn, was het minder stil…er hing romantiek in de lucht.  Terwijl de kinderen ‘s ochtends naar school waren, versierde Jeroen het huis met slingers en maakten Yeni en Helmi corsages voor de kinderen. Rond een uur of vijf waren alle kinderen gekleed in hun mooiste outfit en voorzien van corsage en andere versieringen. Het bruidspaar: Andi van 14 jaar en Rahel van 16 jaar werden door Yeni gekleed in traditionele kleding. Dit zijn prachtig geweven sarongs (Ikat). Ze zagen er schitterend uit.

 

Onder begeleiding van romantische muziek (de weddingmars hebben we hier niet) liep het bruidspaar door een haag van kinderen. Het officiele gedeelte hebben we maar niet al te lang laten duren. Andi en Rahel werden man en vrouw door bij elkaar ringen, door Helmi gemaakt van een toiletrol, om te schuiven. We hebben ze maar niet laten zoenen want dat zou voor Andi en Rahel een beetje een genante ervaring zijn. Dat zouden wij ook vinden op die leeftijd.

 

Na de ceremonie was het tijd voor feest! Muziek van Highschool werd opgezet en er werd door iedereen gedanst. Muziek zit die kinderen in het bloed, dat heb je meteen in de gaten. Zingen en dansen kunnen ze als de beste, vergeleken bij hun zijn wij houten klazen. Een feest kan niet gevierd worden zonder wat lekkers erbij, dus werden de kinderen voor een keertje verwend met lollies. Ter compensatie werden ook gezonde gekookte maiskolven uitgedeeld, die vonden ze net zo lekker.

 

We hebben hele leuke foto’s van het pannekoeken- en bruiloftsfeest. We zullen proberen ze snel op de site te zetten, maar of dat gaat lukken is nog niet zeker. We bellen in via een telefoonlijn en een mail versturen is al een hele prestatie.

 

We zitten hier nog wel twee weken, dus meer foto-opdrachten zijn welkom!

Commentaar
Toevoegen
Schrijf commentaar
Naam:
Email:
 
Onderwerp:
 
 
Voer de anti-spam code in die in het plaatje staat.

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

LAST_UPDATED2
 
 

Zoeken

Poll

Zullen we een boek schrijven over onze reis?
 

Random foto

No images