Fout
  • XML Parsing Error at 1:863. Error 9: Invalid character

Archief

loginWorldWideWeblog - Wereldreis van Jeroen en Helmi
Voorbereidingen PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen   
woensdag, 05 maart 2008 22:39

Welkom op de site WereldWideWeblog van Jeroen en Helmi,

op 1 juli om 10:06 zullen we vanaf Den Haag CS vertrekken met de Transsiberie express.


in Peking zullen we hier verblijven :

Ming Tian Di Yi Cheng 2 Qi
Building No 5
Room No: 3-2002
District: Chao Yang
Beijing: 100107
 

Alsiemand papieren post wil versturen naar ons in Beijing dan kan je dat het beste naar hetkantoor van Best Houset.a.v. Jeroen Mann en/of Helmi van der Zanden (apt. 1301) sturen. We hebben nl. een gesloten brievenbus en weten niet hoe die open gaat. Houdt er rekening mee dat de post er vaak meer dan een maand over doet endateen kwart uberhauptniet aankomt. Maar je kan het best proberen. De meeste kans dat het daadwerkelijk aankomt, maak je als het adres er in Chinees (copy> paste)op staat:

adres kantoor Best House

Tiantongyuan Xi Er Qu Building; 22 Room:8-602, Beijing

in Chinees

????2?22??8-602?, BEIJING (weet ik de Chinese tekens niet van)

SPANNEND!

Klik hier voor meer info: http://www.rentahouse2008beijing.com/content/view/33/51/

LAST_UPDATED2
 
Een nachtje doorhalen...... PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen   
zondag, 06 juli 2008 02:53

Maandagmiddag 30 juni nog snel de auto afleveren op mijn werk, nu echt voor het allerlaatst afscheid nemen van de aanwezige collega's en dan met de trein naar huis. Gek gevoelmijn auto daar achterlaten op de parkeerplaats en collega's 10 maanden niet zien. Ben benieuwd hoe het er voor staat als ik weer terug ben.

Niet veel tijd om daarover na te denken, want de rugzak was nog steeds niet ingepakt en het huis niet aan kant. Om 2 uur (ja 's nachts), was die rugzakwel ingepakt, de kasten leeg en was het echt tijd om te gaan slapen, maar niet lang, want de volgende dag stond om 6 uur de wekker. We moesten het huis nog schoonmaken voor onze huurders! Om 9 uur was alles spik en span enstond de familie Van der Zanden met Teuntjeop de stoep, dus op naar het station voor het echt het allerlaatste afscheid.

Dat ging allemaal net goed, want zo makkelijk is het nog niet om een pakeerplaatsje tevinden voor Den Haag CS, maar gelukkig kwam Marga net 5 minuten voor het vertrek van de trein (met parkeerbon???) om ons goodbye te zoenen, net als de rest van onze families! 10.06 begon onze reis dan echt en na een koffietje op het terras in Amersfoort, kwamen we einde van de middag aan in Berlijn. Hotel Elba bleek inderdaad 'een oase van rust' midden in een gezellige wijk vol terrasjes en dichtbij de Kurfurstendam. Een aanrader dus, zeker na het hectische vertrek.

De volgende dag ' Grand Tour Berlijn' in a nutshell (De Dom, Reichstag, Brandenburger Tor) en 's middags weer de trein in voor onze 2 daagse expeditie naar St. Petersburg.

P.S. Bij de laatste weging van de rugzak tot de conclusie gekomen dat de rugzak van Helmi toch te zwaar was. Dus de zaken die we niet dagelijks zouden gebruiken of echt noodzakelijk waren (medische kit) toch maar thuis gelaten: hangmatten, mini transistor radio, hondenverdrijver (nu al spijt van), verrekijker (krijgen we nog spijt van?) en Lonelyplanet van Japan. Met als resultaatrugzak Helmi 15- kg, rugzak Jeroen 15+ kg.

 

LAST_UPDATED2
 
Via Seoul naar Sushi PDF Print E-mail
Geschreven door Helmi   
vrijdag, 05 september 2008 21:53

De laatste dagen in Peking hebben we ons gedragen alsechte toeristen. We hebbende Chinese Muur beklommen... zelfs in de mist is deze prachtig. Alleen was er 'komen'bijna evenvermoeiend als er 'zijn'. De bus dropte ons halverwege af en het was zwaar onderhandelen voor een taxi. Uiteindelijk lukte het Jeroen om een prive chauffeur te regelen, een Brits gezin die in dezelfde situatie zat, paste ook nog in de auto. Onderhandeld was dat we twee uur de tijd hadden om de muur te bekijken...tijd zat, dachten wij. Uiteindelijk was dat nog krapjes, ook al zijn we niet naar de muur gelopen, maar hebben we de kabelbaan en minibus (eigenlijk bedoeld voor de Amerikaanse toeristen) genomen.

Een beetje cultuur snuiven hebben we nog gedaan bij de Tempel van de Hemel en bij een acrobatenshow waar hele schattige kleine meisjes en jongetjes zich in bochten wrongen waarvan wij niet wisten dat ze bestonden. Ze konden ook erg goed met schoteltjes en kommetjes gooien: wij vervelen ons nooit meer tijdens de afwas(in het geval dat de machine stuk is)....

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
Ons laatste broodje kroket PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen en Helmi nog 1 keer uit HHH   
zondag, 24 augustus 2008 02:55

De Olympische Spelen zitten erop en HHH gaat dicht. Een korte terugblik op onze laatste Olympische sportdagen.

Bijna een prive voorstelling van tafeltennisster Li Jie (of andersom, dt weten we nog steeds niet). Met onze aanmoedigingen won ze met gemak 4-1!

Atletiek met op de 110m horde en 800m Nederlanders die zich ondanks ons pplus niet kwalificeerden voor de (halve) finales. Daarna showtime met Jamaican reggae King Bolt op de 200m.

Fietsen (zelf), de fietsen doen het nog steeds, maar houden ze het ook tot de 28ste vol?

Halve finale honkbal, tenminste de laatste 4 innings, want we kwamen er in het HHHhuis achter dat de wedstrijd al gestart was. Maar gelukkig hielden de Koreanen daar rekening mee. Ze scoorden 5 van de 6 punten in de laatste 3 innings en versloegen daarmee de Japanners.

De voetbal finale, althans Jeroen 3/4 en Helmi 1/4. De 1,7 mln vrijwilligers voeren namelijk zo enthousiast hun taken uit dat we 3 kwartier nodig hadden om het stadion in te komen. Vervolgens werd aan de bar iedere klant door 3 Chinese vrijwilligers bediend waardoor je 1 voetbal helft nodig had om iets te drinken te halen.

En natuurlijk HHH, maar daarover later meer, want we worden er nu uitgeveegd!

 

LAST_UPDATED2
 
Andere koek PDF Print E-mail
Geschreven door Helmi   
vrijdag, 17 oktober 2008 02:30

"Cambodja, dat zal wel andere koek zijn" mailde een vriendin me. En ja, de koekjes zijn anders (geen stroopwafels of nijntjekoekjes meer). Na zes weken Japan waren mijn oren ingesteld op stilte en mijn ogen op orde en netheid.Nog geen stap gezet op Cambodjaanse grond enje werdmeteen omringd door hordes Cambodjanen die je erg graag naar je hotel willen vervoeren enonderweg naar het hotel werd je omringd door honderden toeterende en door elkaar rijdende brommers die werden opgevuld door hele families (vier personen per brommer). Ik wist dat ik dit hier kon verwachten, maar tochvoelde hetalsof ik op een andere planeet was beland! Gelukkig konden we in het door ons via de Lonely Planet geselecteerde hotel(www.scandinavia-hotel-cambodia.com)terecht, ligt dezein een rustig straatje enheeft een zwembad! Ook onze eerste Cambodjaanse avondmaaltijd, vis in een currysaus in een kokosnootwas heerlijk.

De volgendedag was er werk aan de winkel...

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 

Zoeken

Poll

Zullen we een boek schrijven over onze reis?
 

Random foto

No images

Rss Feed

feed-image Berichten Feed