Fout
  • XML Parsing Error at 1:863. Error 9: Invalid character

Archief

loginBeijing
Op z`n Chinees PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen   
vrijdag, 05 september 2008 21:51

De Chinezen hebben zo hun eigen manier om dingen te doen is ons opgevallen.

Neem de tijd. Wait 5 minutes, betekentdat er een grote kans is dat er binnen een half uur iets gaat gebeuren, misschien zelfs hetgeen waarom je gevraagd hebt. Wait 10minutes,je zal toch zeker een uur moeten wachten. Wait 15 minutes, dan moet je je echt zorgen gaan maken, het zal waarschijnlijk morgen worden....... Telefonisch aandringen helpt zelden, als ze echt iets voor je moeten doen, dan moet je ernaar toe. Als ze je dan iets te eten en drinken geven (ze zijn erg vriendelijk), moet je je helemaal zorgen gaan maken, het had allang gebeurd moeten zijn, maar het kan nogeven duren. Ik vraag mij af wat `binnen vijf werkdagen` hier betekent...............DeOlympische wedstrijdenbegonnen overigens allemaal wel stipt op tijd, ook als er nog duizenden mensen in de rij voor de security check stonden om het stadion in te komen.

Voordringen is volkssport nummer 1. Dus als je voor het loket staat, omdat je aan de beurt bent, ga er dan ook echt VOOR staan. Anders gaat er zo iemand tussen, zonder gene! We stonden 3 kwartier in de rij om het voetbalstadion binnen te komen, lopen er een aantal Chinezen gewoon langs de rij, de wedstrijd is al begonnen, Enjoy the Game.

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
Herinneringen aan HHH PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen   
woensdag, 27 augustus 2008 21:08

Tijdens de Olympische Spelenwas het Holland Heineken Huiseen van de vaste ankerpunten in ons programma. Bijna dagelijksbrachten weeen bezoekje aan deze verzamelplaats van alles wat Oranje is en doet.

Waarom kwamen we er?

Om kaartjes te bemachtigen voor de wedstrijden. We waren niet de enigen. Na de eerste dagen uren in de rij te hebben gestaan, met goed resultaat overigens, hebben ze de sytematiek geprofessionaliseerd en zijn ze met nummertjes gaan werken. Konden we ondertussen even een koffietje doen met een saucijzenbroodje. Je moest er wel vroeg bij zijn overigens (en dat lukte ons natuurlijk niet).

Om een heerlijk broodje gezond of ongezond (kroket of hamburger) te eten en lekkere koffie te drinken.

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
Ons laatste broodje kroket PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen en Helmi nog 1 keer uit HHH   
zondag, 24 augustus 2008 02:55

De Olympische Spelen zitten erop en HHH gaat dicht. Een korte terugblik op onze laatste Olympische sportdagen.

Bijna een prive voorstelling van tafeltennisster Li Jie (of andersom, dt weten we nog steeds niet). Met onze aanmoedigingen won ze met gemak 4-1!

Atletiek met op de 110m horde en 800m Nederlanders die zich ondanks ons pplus niet kwalificeerden voor de (halve) finales. Daarna showtime met Jamaican reggae King Bolt op de 200m.

Fietsen (zelf), de fietsen doen het nog steeds, maar houden ze het ook tot de 28ste vol?

Halve finale honkbal, tenminste de laatste 4 innings, want we kwamen er in het HHHhuis achter dat de wedstrijd al gestart was. Maar gelukkig hielden de Koreanen daar rekening mee. Ze scoorden 5 van de 6 punten in de laatste 3 innings en versloegen daarmee de Japanners.

De voetbal finale, althans Jeroen 3/4 en Helmi 1/4. De 1,7 mln vrijwilligers voeren namelijk zo enthousiast hun taken uit dat we 3 kwartier nodig hadden om het stadion in te komen. Vervolgens werd aan de bar iedere klant door 3 Chinese vrijwilligers bediend waardoor je 1 voetbal helft nodig had om iets te drinken te halen.

En natuurlijk HHH, maar daarover later meer, want we worden er nu uitgeveegd!

 

LAST_UPDATED2
 
Het leven van een Olympisch supporter is topsport! PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen   
maandag, 18 augustus 2008 00:14

Het supportersleven begint met in de rij staan inhet HHHom kaarten te bemachtigen. Met succes!Nu kunnen we iedere dag tenminste een wedstrijd bekijken. Beijing is net zo groot als Belgie en de stadions liggen verspreid over de stad. Dus voordat we er zijn hebben we al een halve marathon achter de rug. Soms met de metro, soms met de taxi en soms met de fiets. We hebben inmiddels weer een nieuwe fiets, hetzelfde model, maar nieuwe (hopelijk betere) uitvoering. Zowel het tennis als het hockeystadion liggen op fietsafstand van ons appartement.

Als je dan eenmaal in de buurtvan het stadion bent moet je meestal ook nog flink wat km's lopen. De Chinezen maken je het nl niet heelmakkelijk om bij de tribunes te komen. Zowel vanwege het ontbreken van duidelijke informatieals vanwege de vele controles. We hebben inmiddels onze lekkere honingsnoepjes van tante Else moeten afstaan en op verzoek van de controleur lippenstift en zonnebrand moeten opsmeren.

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
Onze hockeymeiden en Chinese jongens PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen en Helmi vanuit HHH   
woensdag, 13 augustus 2008 18:21

Wat zijn ze goed he, onze hockeymeiden. Tegen Korea in no time 2-0 voor, de 2-1 hebben we even gemist, omdat we met de suppoosten in gesprek waren. Er zijn nl. 2 hockey stadions naast elkaar en wij hadden kaarten voor het andere stadion. Achterlangs waren we toch bij 'onze meiden' aan het hek gekomen, maar dat vonden de suppoosten, na de 2-0 niet meer goed. Gelukkig nog een vrij hek aan de andere kant van het veld (wel 3 meter afstand houden, maar dan is het goed) en 2 Chinezen die ons hun kaarten aanboden voor de 2e helft, super dus. Na een kleine inzinking aan het begin van de 2e helft (2-2), scoorden ze de winnende goal, 3-2, feest op de tribune! Ook het contingent Chinese jongens (allemaal hetzelfde kapsel en strak in gelid voor de wedstrijd), die worden ingevlogen om de vrije plaatsen te bezetten, feestte hartstochtelijk mee, CHINA!!!!

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
«StartVorige12VolgendeEinde»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 

Zoeken

Poll

Zullen we een boek schrijven over onze reis?
 

Random foto

No images

Rss Feed

feed-image Berichten Feed